Opdrachten

Voor mijn stage in Uganda moet ik een aantal opdrachten doen. Niet alleen opdrachten ter plekke, maar ook voorbereidende opdrachten. Op deze pagina leg ik daar graag wat over uit.

Voorbereidende opdrachten:

Mijn eerste opdracht is de Engelse namen te leren van de gewassen, vooral de gewassen die ik daar wil telen. Meteen kan ik een keuze maken welke gewassen ik precies wil gebruiken. Dat is mijn volgende opdracht, een teeltplan maken. In dit plan staat wat ik wil telen, een plattegrond waar het moet komen te staan en de stadia’s waar de plant zich in verkeerd. Ook komt er een vruchtwisselingsplan bij, omdat je bepaalde gewassen niet altijd op het zelfde stuk grond kunt telen.

Ook ga ik tussen de opdrachten door artikelen lezen over o.a. het telen in Afrika. Het telen in Afrika is heel wat anders dan het telen hier in Nederland. De bodems zijn heel anders en vaak arm, maar ook het klimaat is heel anders dan hier in Nederland.

Verder ga ik opzoek naar  praktijkkaarten die ze daar kunnen gebruiken voor in de les of voor voorlichtingen die ik daar kan gaan geven. De praktijkkaarten kan ik zelf ook een aantal van maken. Deze kaarten/posters kunnen over verschillende handelingen gaan in de plantenteelt en wat erbij hoort.

 

Opdrachten in Uganda:

In Uganda ga ik zelf ook niet stil zitten. Ik ga proberen mijn teeltplan uit te voeren daar en ga helpen met de compostering en druppelintegratie. Verder wil ook voorlichtingen/lesjes geven over de plantenteelt in de moestuin. De kinderen kunnen dan hier mee aan het werk gaan en zelf de handelingen ook onder de knie krijgen. Deze ervaringen kunnen ze dan ook mee nemen naar huis en thuis verder mee oefenen. Verder wil ik ook kijken ter plekke waar behoefte aan is, want ik kan nu niet een heel programma vol maken terwijl er daar geen behoefte aan is.

 

Terug in Nederland:

Wanneer ik terug ben in Nederland gaat het avontuur nog even door. Ik zal namelijk als eindopdracht een presentatie geven op verschillende locaties. De presentaties zullen worden gehouden op het AOC-Oost TwelloAOC de Groene Welle ZwolleAOC-Oost Almelo (Almelo o.v.). Mocht u zelf nog een locatie weten of zou u een presentatie bij willen wonen? Dan kunt u mij op de hoogte te stellen via een bericht in mijn gastenboek, vermeld wel hoe ik u kan bereiken en ik zal z.s.m. contact met u opnemen.

Selecteer een tab met welk account je een reactie wil achterlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>