Stamppot!

Donderdag 3 november.

Toen de wekker ging was het eerste wat ik deed naar buiten kijken, kijken of het had geregend of niet. En ja het was zo, betekende dat ik nog een uur langer kon blijven liggen. Bij het ontbijt besproken we de dag en de film van gisteravond. Chris vond hem dit keer niet zo eng en keek mee gisteravond zei hij. In de tuin aangekomen was er nog niet heel veel werk te doen, ik ben maar begonnen met de nursery onkruid vrij te maken, na even aan het werk te zijn kwamen de studenten van Kids Gear Primary School, ze gingen meewerken in de tuin, omdat ze ook vandaag geen school hadden i.v.m. de examens van de P7. Later kwamen er ook leerlingen helpen onkruid wieden, omdat het nu echt wel hard nodig was. De jongens van de tuin lijken het wel niet te zien, of doen er niks aan.

De kinderen vonden het erg leuk om te helpen en waren naast het spelen ook serieus aan het werk. Na het werk werd het tijd voor het spelen in de tuin, zwaardgevechten met stokken, rennen en springen. De leerlingen mochten gaan, maar ze vonden het terrein van Hoy’s College wel erg leuk, dus ik zat plotseling met 10 kinderen ‘opgescheept’. De kinderen vonden het geweldig wanneer ik ze optilde en na een tijdje vond een jongen een deksel van een emmer. Hiermee gingen we frisbeeën. De studenten van S4 waren vrij vandaag, ze hebben alleen nog de examens en geen les meer. Volgende week ga ik als het mag van het schoolhoofd met een studente naar het dorp, ze wou me graag wat meer van het dorp en de omgeving laten zien. Na de lunch was het niet echt meer werken, maar eerst voetballen met de leerlingen. Natuurlijk was ik de beste keeper…. Niet dus. Maar de eerste ronde hadden we gewonnen, de tweede verloren, waar ik zelf in het veld stond als speler. Na de voetbal was het nog even spelen met de kids en later moest ik helpen in de tuin met water geven. Na een uur bezig geweest te zijn was het water op… Toen hebben we maar snel het veld met kolen verder bemest met kunstmest. Zelf had ik de handen kapot en dan met kunstmestkorrels erover heen is niet fijn… Kunstmest is zout.

Met Robert had ik overlegd dat we stamppot gingen eten. We waren er iets over 19:00 en we kregen het eten om 21:15. Toen we klaar waren met eten ging ik snel naar beneden, maar na 1 stap buiten voelde ik toch iets Nederlands. Een koude harde wind. Bij het restaurant zag ik al dat de stroom was uitgevallen overal op het terrein, behalve bij het restaurant en hotel. Zelfs bijna het hele dorp had geen stroom. Om 22:00 was het filmavond, maar we hadden geen film… Toen zijn we maar om 23:00 gaan slapen. Lag ik net bijna te slapen doet de stroom het weer, en ook alle lampen gingen aan. Nee hè , dan maar slapen met licht aan.

Mijn locatie .

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.