Koeien

Voordat ik begin nog even een kleine samenvatting van gisteravond. Nadat ik teruggekeerd was in het restaurant kreeg ik nog een heel ontbijt om 23:00. Rond 23:20 gingen Robert (de kok, en woont naast mij) richting de huisjes. Toen we net op pad waren horen we een groot dier geluid maken, hij dacht eerst een gevaarlijk wild dier die weleens in de nacht rondlopen, maar naar even luisteren was het een koe die was losgebroken en bij ons bij de huizen zat.

Dinsdag 1 november.

Een nieuwe maand, ook de maand dat ik weer naar huis ga. Vandaag stond er zoals gewoonlijk niet veel gepland. De jongens beschouwen mij eerder als hulpje in de tuin dan iemand die een teeltprogramma maakt.

Ik mocht begonnen met de zakken droog gras die ik gisteren heb gepakt, naar de tuin te brengen. En ja de berg op in de volle zon. Later mocht ik hun uitgedroogde planten watergeven die ze hadden verplaatst. Na de lunch ben ik teruggegaan naar de tuin, waar zoals gewoonlijk niemand om 16:00 is. Om 17:00 kwam Ronnie eindelijk langs, ik kon hem helpen met watergeven in de tuin. Zelf vond hij dat we te laat waren begonnen, terwijl hij een uur te laat is. Om 19:00 waren we nog niet klaar, maar er kwam geen water meer uit de kraan, gaan we dan op een andere manier aan water komen? Nee…  Vinden ze niet nodig, tja meningen zijn verdeeld en die van mij wordt niet naar geluisterd en ik ook altijd naar die van hun. Hopelijk zullen ze straks wel meewerken met het teeltprogramma, maar denk zelf dat het ergens op een plank in een kast beland en lekker door gaan op hun eigen manier. Waar het in zit weet ik niet, maar er ontbreekt iets wat die jongens, wat Nederlanders toch wel hebben, maar wie staan er juist bekend in de wereld om de bloemen, planten en groenten? Juist wij Nederlanders.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.