Final Day!

Donderdag 17 november.

Het is ‘Final Day!’. De laatste dag dat ik hier op het project ben, morgenochtend verlaat ik het gebied, er staat een lange reis van meer dan 4 uur te wachten. Maar eerst eens ontbijten, na het ontbijt was het alvast tijd om de koffer in te pakken en de tassen gereed te maken. Na de lunch ben ik naar Hoy’s College geweest, er waren examens aan de gang. Gideon had een prachtige trui aan (zie reisverslag 16-11-2016), hij wou vandaag ook een beetje Duits leren, na dat te hebben gedaan vroeg hij of ik mee wou naar een dorp om airtime te halen voor zijn mobiel (met airtime kan je bellen of internetten). Toen ik achterop de motor zat was hij benieuwd of ik kon rijden, ik zei nee, oh dan ga ik het je leren zei hij. Eenmaal op de normale weg begonnen we met zitten en balans houden, de motor hoefde nog niet aan, omdat het bergafwaarts ging. Aan het einde van de weg leerde hij mij hoe je moest starten en rijden, we zijn eerst gaan tanken en daarna naar het speelveld van de nabijgelegen school gereden, daar kreeg ik meer instructies en mocht ik zelf rijden en hij er achteraan rennen, vervolgens zijn we teruggegaan naar de weg en reed hij naar de winkel waar hij airtime kocht. De weg terug mocht ik rijden, volgens mij was hij bang en ging maar lopen/rennen. Op een gegeven moment toen het goed ging zat de vaart er goed in (20 km/h is hier al snel zat op deze wegen). Hoe verder landinwaarts je gaat hoe minder snel je gaat, omdat de wegen steeds meer Afrikaans worden.

Het was tijd voor avondeten en vervolgens tijd om Sinterklaas te gaan spelen, voor een aantal kinderen van Kids Gear die meewerken in de tuin had ik een T-shirt. De kinderen waren heel gelukkig en wouden natuurlijk ook heel graag op de foto. Ook heb ik mijn stageopdracht afgewerkt om 23:30.

 

Mijn locatie .

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.