Feest

Vrijdag 11 november.

Het zit er bijna op, het afronden is begonnen. Het teeltprogramma is bijna afgerond en hoeven alleen nog kleine dingen in worden gevoegd en nog het vruchtwisselingsplan. Nog een week totdat ik vertrek terug naar Nederland, ik kan nu al terugkijken op een geweldige ervaring. Vandaag is mijn interview in TC de Tubantia ook gepubliceerd en veel leuke en mooie reacties erop gehad.

Er werd ook al vroeg opgebouwd voor de docenten dag, van bijna alle scholen komen de docenten feest vieren hier op het terrein. Het terrein zag er mooi versierd uit, de partytenten zagen er niet zo vertrouwd uit. Zoals gewoonlijk ging de muziek weer op standje zware gehoorschade de hele dag. Sommige studenten dachten dat ik vandaag al zou vertrekken en kreeg al een prachtige brief. Gelukkig voor hun mag ik nog een week blijven. Het weer was weer erg wisselvallig, de ochtend begon mooi, maar de donkere wolken trokken zich al snel samen en we kregen een beetje regen. Kato en Nevis gingen samen met koor dansen en zingen voor de docenten. Natuurlijk kwam ik ook kijken en ze zagen er wel leuk uit in de danspakken. Kato is echt een meester op de djembés.

Omdat het zo druk was vanavond heb ik Robert, maar geholpen in de keuken en kreeg ik de chef muts op. Het eten bestond uit spaghetti (van gisteren) met aardappelen in friet vorm, gekookt en fijn gestampt in de pan. Na het eten ben ik naar Hoy’s College gegaan, maar blijkbaar was iedereen al vrij om 20:00, ze lagen volgens mij al te slapen. Bij Kids Gear natuurlijk nog niet, de jongentjes kwamen helpen met een kampvuur en bleven ook nog een tijdje, totdat ze naar bed moesten, omdat ze morgen naar het dorp gaan. Ik ben maar naar het restaurant gegaan, waar natuurlijk nog feest was. Even Robert lastig wezen vallen in de keuken, maar ik mocht hem gaan helpen in de keuken, sommige mensen waren zo dronken dat ze lichtelijk agressief waren en bijna niet meer konden staan. Sylvia kwam ook nog regelmatig langs, die maakte het nog gezelliger en af en toe leek het net een speeltuin in de keuken, met bestek zwaardvechten en patat snel van de borden halen. Om 01:45 ben ik maar gestopt en naar bed gegaan. Het was een lange dag en de malariatabletten maken je al zo moe.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.