De harde waarheid

Dinsdag 8 november.

De ochtend begon ontspannend en gestart met de administratie bij te werken op Hoy’s College. Helaas is mijn grootste vrees vandaag waarheid geworden, op het verkeerde moment op de verkeerde plaats.

Er kwam een leraar met een student aanlopen, de leerlingen moest op de knieën en kreeg van de leerlingen 2 à 3 volle slagen met de vuist op zijn hoofd. De docent ging terug naar zijn kamer en pakte een bamboestok van 2 meter lang. De leerling moest op de grond gaan liggen en kreeg 5 (als het niet meer was) zware harde slagen met de stok, een lange dunne stok. Bijna niks zeggend, maar de tranen zag je lopen in zijn gezicht, een moment van ‘waarom ben ik hier op dit moment?’ Iedereen die je spreekt die het heeft meegemaakt kan er niet aan wennen, helaas is zo de cultuur in Afrika. Op deze school gebeurt het minder dan op andere scholen in Afrika, sommige scholen wel elke dag of als studenten het niveau niet halen.

Vandaag kwam de oude directeur van Kids Gear op bezoek. Hij is gestopt en 2010 en was leuk om met hem kennis te maken. Na de lunch stond er een telefonisch interview gepland met de Twentsche Courant Tubantia (later meer hierover). Na het interview werd ik opnieuw gebeld en dit keer door 100%NL. Gisteren werd mijn radiodebuut gestaakt door verbindingsproblemen. Nu is het fragment gelukt en ben wel benieuwd naar het eindresultaat, later komt er een link na het fragment.

Verder was het een rustige dag en was er niet heel veel te beleven hier.

Mijn locatie .

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.