Sylvia

Woensdag 26 oktober.

De dag met een goed ontbijt, met niet alleen jam maar ook jam en pindakaas (die er niet lekker uit zag en smaakte). Toen ik aankwam in de tuin waren ze niet blij dat ik zo laat aan kwam, tja het ontbijt hier is niet zo snel. Na het water geven was het tijd voor het theoretische gedeelte van de stage, genieten van de zon in de schaduw achter een beeldscherm. Na de lunch had ik een afspraak om 14:00 op het Hoy’s College, Afrikaanse 14:00 dus het werd 16:30 tot hij kwam.

In de tussentijd was een groep wel weer aan het oefenen voor zondag voor de bezoekdag van de ouders. Dit duurde 45 minuten en bood genoeg tijdverdrijf, ook al is het in het Ugandees. Nadat de jongens gingen klagen dat het vruchtenveld te droog stond ben ik maar water gaan geven, tevens is dat gedeelte hun werk. In de avond hadden we weer een gezellig Skype gesprek, waarbij op het laatst de hele school kwam kijken. Ook Sylvia 1 van de studenten kwam even langs om te kijken. Sylvia is een hele gezellige studente die zo af en toe te snel afgeleid is als ik kom kijken bij het oefenen van de toneel act.

Na schooltijd ben ik met de jongens terug gewandeld en appte het AOC nog, samen met Nathan en Ronnie hebben we nog wat boodschappen ingesproken voor de groep en een goede terug reis gewenst. Daarna kwam de discussie met de jongens over het watergeven, werktijden en het ontbijt. De jongens wilden niet snappen dat het ontbijt gewoon langer duurde dan normaal, meteen greep ik mijn kans om ze duidelijk te maken dat ze niet de afspraken na komen in de middag, zoals niet komen werken in de middag. Ook gaan de planten dood zeggen ze, ze staan in de volle zon en krijgen geen water van de jongens in de middag. Ik heb ze al zo vaak gezegd dat ze moeten zorgen voor droog gras om er tussen te leggen, maar daar hadden ze geen zin in.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.