Op de helft

Vrijdag 28 oktober 2016.

We zitten op de helft! Nog drie weken!

Vandaag was ik de enigste Nederlander op het terrein. Ik was om 7:00 in de tuin, maar het water in het vat was op en kon dus weer terug naar mijn kamer, want om 8:00 was er ontbijt. Het ontbijt was goed en voor het eerst koffie erbij!

Na het ontbijt ben ik teruggegaan naar de tuin en kon ik helpen met de berg te wiedden of zoals ik eerder zei ‘hakken’. Vooral het veld met cassave was aan de beurt om te hakken, het onkruid was hoger dan de cassave plant zelf. Het werd steeds warmer en de zon scheen weer steeds feller. Net voor de lunch was het werk op en was ik de hele middag vrij.

Na de lunch ben ik maar rustig begonnen met het papierwerk van de stage, zo onder andere het teeltplan verder uit te werken. Later ben ik terug gegaan naar de tuin en zag dat er veel pootgoed van de bonen was verspilt, ik heb zo’n 111 bonen gevonden die bovenop het zand lagen en dus niet opkwamen en ook niet nog opkomen. Nadat ik de jongens er heb op aan gesproken kon het ze lijkt wel niet veel uitmaken en ze zouden ze morgen of zondag nog een keer proberen te planten. Tja het zijn maar 111 bonen, met een kleine berekening komt dat uit op 275 maaltijden als je oogst. Ook heeft het deze middag weer geregend, goed geregend, langzaam komt het regenseizoen wel op gang. Hun zijn er blijer mee dan ik….. Iedereen verklaart me voor gek, tja als Nederlander geniet ik wel van die zon.

Van Nathan kreeg ik te horen dat Winnie erg veel spijt had dat ze mij niet zo veel kon zien i.v.m. school en ze probeert elke avond langs te komen. Zelf zou ik zo’n schoolsysteem nooit willen, maar zij hebben geen keus en kennen niet anders. Zoals ik al vaker heb vertelt, voor deze kinderen is het de normaalste zaak van de wereld.

In de avond stond er ook niet echt iets spannends op het programma, net zoals elke avond gezellig doen op het Hoy’s College en natuurlijk studeren.

Volgend weekend heb ik helemaal vrij genomen en ga ik het hele weekend naar Masaka (stad hier 45 minuten met de auto vandaan). Eerst wou ik dit weekend, maar zondag is het bezoek dag en wij als blanke zijn een soort van speciale gasten, worden voorgesteld aan alle ouders en mogen vooraan zitten, als ik de verhalen mag geloven. Volgend weekend ga ik slapen in een Bed & Breakfast, gerund door een Nederlandse meid met haar Ugandese vriend, voor de andere nacht ben ik nog opzoek naar iets.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.