Niet alleen het plan, maar ook….

Zaterdag 22 oktober.

De ochtend begon wat rustiger, de jongens van de tuin werken vandaag. Dat komt omdat ze op zaterdag naar de kerk gaan en de rest van de dag eigenlijk niet werken, alleen water geven. Ik heb vandaag de plattegrond van het bananenveld afgerond, oke er staan niet alleen bananen, maar ook bonen en fruitbomen.

Verder heb ik een inventarisatie gemaakt van de gewassen die momenteel aanwezig zijn. En dat is best een lange lijst. Het eten was vandaag een beetje Hollands. Het ontbijt begonnen met de echte Nederlandse Calvé pindakaas, die wel uit Nederland komt, en warme melk…..

De lunch was dan wel weer Ugandese rijst, maar het diner bestond uit de gefrituurde aardappelen met Heinz tomatenketchup uit Egypte..

Verder was het erg warm vandaag, volgens mij warmer dan normaal, maar het koelde ook weer goed af in de avond. Zo is het rond 17:00 nog denk ik 30 graden en 19:00 tussen de 20 en 25 graden.

Het meisje van de foto, Winie vertrekt morgen. Haar moeder is ernstig ziek en gaat terug naar Masaka, waar ze woont. Alleen ze weet niet hoe, en dan wil je wel helpen, maar weet je niet hoe je moet helpen. Veel kinderen komen van ver weg zoals Masaka en Kampala, en zijn niet in staat om makkelijk naar huis te kunnen, daarom wonen ze bij de school. Dat is vrij normaal hier, alleen mocht er thuis iets zijn dan is het lastig om naar huis te gaan. Ze komen van zo ver, omdat de school hier het Hoy’s College heel goed aangeschreven staat, dat is ook zeker waar.

6 dagen naar school, dagen van 8:30 tot 21:30 en de volgende morgen weer, je ouders misschien maar 3 maand per jaar zien, en toch heel gelukkig zijn. Iets wat voor ons Nederlanders misschien moeilijk tot onmogelijk te bedenken is.

Ik ben hier niet alleen voor een teeltprogramma te maken, maar ook een verhaal te vertellen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.