Mieren en modder

Maandag 31 oktober.

De dag begon vandaag wat later, het was een brakke morgen. Ik kon gemaaid gras in zakken doen. Klinkt misschien dom, is het misschien ook, maar het is nodig voor in de tuin, tegen de verdamping van al het water. Volgens mij is het nu niet zo hard nodig, want het regent elke dag wel even. Net voor de lunch kwam ik terug en Nathan was bezig met het toevoegen van chemicaliën voor het water geven.

Omdat ze daarin best lui zijn doen ze alles bij elkaar in, verschillende soorten kunstmest met verschillende soorten bestrijdingsmiddelen, zal niet gek opkijken als het vat een keer ‘boem’ doet. Ook staat er op de verpakkingen strenge voorschriften qua beschermde kleding en volgens mij ook milieu… In plaats van handschoenen doen ze het blote handen en een gezichtsscherm vinden ze niet nodig, omdat het zoveel tijd kost. Keer met de handen vol chemicaliën langs het gezicht…

Tijdens de lunch kregen we weer een zware regenbui en daarna gingen we weer de tuin in. Ik mocht voor het bemesten met korrels rondjes maken langs de planten, zodat de korrels bij de plant blijven. Na een uur kreeg ik hulp van Roze, een meisje uit S2. Ze is 1 van de weinige studenten die vrijwillig wil helpen in de tuin. Ze wil eigenlijk zoveel mogelijke vrije uren in de tuin besteden (hadden ze hier maar meer van die studenten). Zoals gewoonlijk kreeg ik de vraag of Nederland echt beter is dan Uganda. Mijn antwoord altijd: in sommige aspecten wel, maar zoals de natuur en de werkdruk is Uganda veel mooier en rustiger, dat snappen ze vaak niet. Ook willen ze vaak weten hoe je bepaalde dingen in het Nederlands zegt. Omdat het had geregend al een paar keer was de tuin een soort modderpoel. Op de schoenen was het een zware gladde boel en echt vragen om enkels breken, dus maar op de blote voeten verder gegaan. Nadat ik het andere deel van het veld opging merkte ik opeens pijnlijke plekken op mijn voeten, de rode mieren waren overal! Snel teruggegaan naar een andere gedeelte, naar een uur waren ze er weer en nog meer…. Op een gegeven moment zaten de hele voeten onder de bijtende mieren en modder, in 1 sprint teruggegaan naar mijn schoenen en met moddervoeten de schoenen maar aangedaan. Niet dat dit zo lekker werkte, maar ja beter dan niks.

Mijn locatie .

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.