De brief van………..

Woensdag 19 oktober.

De ochtend was wat minder gehaast dan normaal, want voor de groep staat er niet echt een programma. Gisteravond heb ik overlegt dat ik nog een planning zou gaan maken voor de resterende vier weken. Daarmee ben ik in de ochtend mee begonnen. Na de lunch heb ik samen met Nathan grondmonsters genomen in de nieuwe groentetuin, het bananenveld en de oude tuin bij Kids Gear Primary School.

Vervolgens hebben we de monsters afgewogen en overhandigd aan het AOC. Daarna hebben Nathan en ik mijn planning vertaald naar het Engels, ging beter dan ik dacht.

In de avond hadden we een gezellige BBQ met de buddy’s. Maar net daarvoor gingen we bomen planten op de helling tegen de erosie. Het gat graven met de ‘Hak’ blijft leuk. Vervolgens gingen we met z’n allen wat drinken op het terras bij de restaurant. De man die hielp met de bomen praten ging met ons spelletjes doen en dansen, vooral het dansen was nog apart. Ondertussen werd de disco speciaal geïnstalleerd voor de avond. Na wat rondvragen kregen we Nederlandse muziek i.p.v. de Afrikaanse muziek. Vooral Oerend Hard viel in de smaak bij iedereen, ook bij de Afrikanen zelfs!

Ondertussen viel een keer de stroom uit, maar als je hier bent is  het makkelijker te accepteren dan in Nederland, hetzelfde met de WiFi. Nadat alles het weer deed, konden we eten halen bij de BBQ, we hadden vlees met cassave (cassave is een soort aardappel, zelfde groei een beetje, maar kun je niet rauw eten, omdat die dan nog giftig is). Na het eten gingen we nog even door met de disco. En gingen we op tijd naar bed, omdat morgen het erg vroeg dag is.

Ook kreeg ik deze avond een handgeschreven brief in de handen gedrukt heel onverwachts, de brief was van Winie. Ze dacht dat ik net zoals de rest van de groep morgen vroeg zou vertrekken. En ze had het helaas te druk met school om langs te komen, maar ze wou heel graag contact blijven houden. Later heb ik gehoord dat ze hebben uitgelegd dat ik pas 18 november  terug ga naar Entebbe en vanaf daar weer terug vlieg naar huis. Dat vond ze leuk om te horen hoorde ik van 1 van de buddy’s.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.