Collega’s

Maandag 24 oktober.

De werkdag zou eigenlijk om 8:00 beginnen, maar het restaurant waar ik ontbijt ging pas open om 7:40… Eenmaal in de tuin aangekomen kon ik begonnen met water geven, hierna liet Ronnie mij zien hoe ik bepaalde gewassen moest oogsten, want even later kwam de vrouw die kookt bij Hoy’s College groenten halen. Toen ze kwam zijn we met z’n vieren wezen oogsten. Ongeveer 1 keer per week krijgen ze verse groenten uit de tuin. Vandaag was het ui, spinazie, kool, aubergine en een nog onbekend gewas. De aubergine wordt hier groen geoogst i.p.v. mooi paars en groot, waarom ? Dat weten ze zelf ook niet.

Later mocht ik het zelf proberen, want er kwam een leerling van het Kids Gear Primary school groenten halen, de zelfde als de secondary school op de aubergine na. Na het oogsten was het lunch tijd, zullen we het maar houden op een bord spaghetti waar de zoutpot op is gevallen.

Chris van het restaurant, elektricien en deel van het GreenTeam was bezig met de laptops die ze hadden gekregen. Hij kreeg hem niet aan de praat, want er zat een BIOS-wachtwoord op. Na heel veel dingen te hebben geprobeerd gingen we op zoek naar de accu van de BIOS, maar toen we net alle schroefjes los hadden kwam Evert Jan weer terug vanuit Masaka en die had het wachtwoord. Ook zag ik een reusachtige vogel van wel een meter groot, deze vliegen graag boven vuilnis plekken om te kijken of er nog wat te eten valt te behalen.

Het diner bestond uit 2 sneden zoetbrood die in de frituurpan waren gedaan, samen met een half eitje. Na het diner ben ik naar het Hoy’s gegaan en werd getuige van een drama les of een theatervoorstelling voorbereiding. Ook al snapte ik er helemaal niks van, was het erg gaaf om te zien.  Later in het restaurant hebben ik en mijn collega’s even naar huis geskypet.

Mijn locatie .

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.