Een bijzonder gesprek

Hallo allemaal!

Weer even een tussentijdse blog om bepaalde redenen. De eerste reden is dat het teeltverslag nu eindelijk vorm krijgt, bepaalde zaken zoals gewas en boom keuzes zijn erin vermeld. Hopelijk krijg ik versie 0.1. dit weekend af.

Deze week was ook de kennismaking met het Uganda-team. In dit team zitten de leerlingen en docenten die dit jaar naar Uganda gaan, een paar kende ik al. De leerlingen zijn in groepen verdeeld waarvan elk groepje een eigen onderdeel/project heeft. Elk groepje heeft verteld wat ze doen en waar ze momenteel mee bezig zijn. Heel interessant dus! Het is een zeer diverse groep leerlingen, maar zeker een leuke groep. Ter verduidelijking: ik ga samen met de groep 2 weken naar het project gebied, na 2 weken gaan zij verder en blijf ik nog 4 weken ‘alleen’ daar.

Twee dagen later stond er een gesprek/vergadering/discussie plaats met een zeer wijze bijzondere bioloog….. Nee geen Freek Vonk, maar Henk Breman. Henk Breman is een Agrobioloog. Hij heeft/speelt een rol in de verbetering van de akkerbouw en/of  veehouderij in Afrika. Na een gesprek van 2 uur met verschillende partijen blijkt dat het best moeilijk is om de akkerbouw naar een level omhoog te brengen, maar moeilijk is niet onmogelijk! Ook kwam eruit dat ‘hulp’ eigenlijk ook in de weg kan zitten en zelfs omgekeerd kan werken. Maar hulp kan je ook zien als met elkaar kijken wat leuk is om te doen en wat niet leuk is om te doen.  Je kan wel meteen de leiding pakken, maar helpt dat? Nee meestal niet! Ik ga naar Uganda met de potentie om wel wat te betekenen daar! Hoe ik dat wil doen? Nou zo: Ik ben momenteel bezig met een teeltplan, wanneer ik dit teeltplan klaar heb (ook jaarplanning zit erin) wil ik daar samen met de bevolking dit plan uitvoeren en proberen op leuke manieren dit toe te passen, d.m.v. van spelletjes of workshops of….?  En ik neem dingen mee zoals posters om te kijken of de leerlingen het daar leuk vinden om er meer over te weten te komen. Hoe ik het beschrijf is het nogal vaag, maar voor mijzelf is het ook nog grotendeels een zwart gat hoe ik bepaalde dingen wil gaan doen. Maar al die gaten worden met de dag gevuld.

 

Mocht je zelf nog ideeën hebben of denkt: misschien is dit leuk! Zet het dan in een reactie van dit blog of in het gastenboek!

Voor de (nieuwe) lezers die op de hoogte willen blijven is er iets heel cools! Je kan je hier ergens rechts van de pagina opgeven voor een e-mail waarschuwing als ik een nieuw blog heb geschreven (oke… getypt).

Tot binnenkort dan maar weer!

Dylan

Mijn locatie .

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.