Het begin

Hallo allemaal!

In mijn eerste blog heb ik jullie vertelt dat mijn reis naar Uganda gaat. Maar hoe ben ik bij Uganda gekomen? Dat ga ik in dit verhaal toelichten.

 

Toen ik in de klas te horen kreeg dat ik in de 2e klas op buitenland stage mag gaan ben ik meteen voor mezelf wezen brainstormen, een tijdje heb ik dit stilgelegd totdat we een opendag hadden van school. Aan het einde van de opendag werd mij gevraagd of ik al ideeën had voor een buitenland stage… Toen ik antwoordde dat ik het nog niet echt wist, kreeg ik te horen dat ik naar Uganda zou kunnen gaan. De docent die mij dit vertelde zou dit na de voorjaarsvakantie een keer overleggen met de begeleider van een andere school die dit elk jaar met een vmbo-klas doet. Na de vakantie kreeg ik een aantal fotoboeken te zien van zijn eigen ervaringen in Uganda.  Het thuisfront vond het zeker een kans om aan te pakken, want hoe vaak krijg je zo’n kans nou eigenlijk?

De meivakantie begon te naderen, uiteindelijk kreeg ik te horen dat ik de begeleider kon bellen voor de stage. De man die ik sprak was zeer tevreden en erg enthousiast. Ik heb de man een mail gestuurd met daarin: mijn motivatie, mijn doelen, mijn toevoeging(en) etc.

Een week voor de zomervakantie hadden de docent van mijn school, 2 begeleiders van Uganda en ik een gesprek over mijn stage. Ze waren zeer enthousiast. Samen hebben we een stageplan gemaakt in grote lijnen, die ik de komende tijd mag invullen. Omdat ik de opleiding Teelt & Technologie doe, zal de stage ook vooral over deze aspecten gaan. De komende tijd zal ik meerdere bloggen plaatsen met daarin een aantal voorbereidende opdrachten en een blog over het project inhoudelijk helemaal.

Even in het kort over het project:

Ik ga de eerste twee weken samen met een klas uit Twello naar Uganda. Vervolgens zal ik er nog vier weken ‘alleen’ blijven, er komen later nog wel enkele studenten van andere scholen voor hun eigen projecten daar op het project. We gaan daar naar een school dicht in de buurt van Entebbe, ze zijn daar al een aantal jaar bezig met het aanleggen van een moestuin. Hierin zal mijn aanwezigheid goed gebruikt in kunnen worden.

 

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Hopelijk tot de volgende keer.

Dylan Winselaar

Mijn locatie .

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.